Montessorischool Floriande

Montessorischool Floriande is de school met de meeste leerlingen binnen de vereniging. In 2016 telt de school ruim 300 leerlingen. De school staat in de wijk Floriande. Een  wijk die rond 2006 is opgeleverd. In 2008 is de  school begonnen in het huidige gebouw. Het gebouw is een zogenaamde "Brede school". Dat betekent dat in het zelfde gebouw, kinderopvang, naschoolse opvang, een andere school en andere faciliteiten worden gehuisvest.  Er is ook een groot naschools aanbod voor kinderen.

De school is bezig met de aanpak van het schoolplein om te komen tot een actief en groenere speelomgeving.  Samen met ouders en kinderen  en de  dagopvang die grenst aan het gebouw, zijn de plannen daarvoor in ontwikkeling.

De school heeft een hoge ambitie in  de resultaten van de kinderen. Deze hoge ambitie resulteert ook in een goede uitstroom naar het vervolgonderwijs. De onderwijsinspectie was bij het laatste bezoek zeer te spreken over de didactische en pedagogische houding van de school.

Geen gebeurtenissen om weer te geven.

Uit het fotoboek

m_Sponsorloop-0552 m_Sponsorloop-0539